Meze – arabisk buffet

Akkurat som spanjolene har tapas og italienerne antipasto, har landene i Midtøsten en tradisjon for å spise småretter før et måltid eller også som et eget måltid. I denne menyen har vi hentet retter fra Midtøsten og Nord-Afrika, og satt sammen en smaksrik buffet som dufter av karedmomme, persille og mynte.

Lahm bi ajeen (Filoruller med lam) (1,3,7,11)

Sitronmarinerte kyllingklubber med yoghurtsaus (7)

Kefta ghan’ mi bel’ (Lammekjøttboller i fyldig tomatsaus) (3,12)

Syltet stekt fisk (1,4,12)

Reker pil pil (med persille og hvitløk) (2,7)

Fatayer sabanikh (Pairuter med spinat) (1,3,7)

Appelsin- og daddelsalat (8)

Tabbouleh (Bulgursalat med grønnsaker) (1)

Baba ganoush (Aubergindip) (11)

Hoummus (Kikertdip) (11)

Marinerte oliven

Runde marokkanske brød (1,3)

Pidebrød (1,3,11)

Smør (7)

Dessert:

Daddelruter (7,8,11)

kr 390 pr kuvert

Allergener: 1=gluten, 2= skalldyr, 3=egg, 4= fisk, 5= peanøtter, 6= soya, 7= laktose,       8= nøtter, 9= selleri, 10= sennep, 11= sesamfrø, 12= sulfitt, 13= lupin, 14= bløtdyr